Select Page
DEPARTAMENT DE MÚSICA

PROFESSORAT

Mateu Cànaves (cap de departament i professor de música)

Custodio Muñoz (professor de música)

Fran Rodríguez  (professor de música)

Anna Garriga (professora d’arts escèniques)

Roser Esteban (professora de música)

Dependències

Aula específica de música al centre adaptada acústicament. Les arts escèniques i el taller de musicoteràpia es fan en un espai municipal (centre l’Escorxador) o al gimnàs.

 

Equipament de l’aula

Ordinador, Pissarra digital i canó de projecció. 

Equip Hi-fi de so.

Equip de sonorització: altaveus autoamplificats amb suport trípode / Taula de potència i monitoratge /  microfonia.

 

Instruments

Guitarres (una acústica i dues clàssiques); guitarra elèctrica amb amplificador; baix elèctric amb amplificador (més un altre de suport).

Teclat Roland FP-7 (amb tecles contrapesades per pianistes).

Quartet de flautes barroques (2 sopraninos, 4 sopranos, 3 contralts, 3 tenors i 1 baix)

Una bateria acústica estàndard (formada per bombo, caixa, 1 goliat, 2 timbales, 1 charles, 1 crash).

1 Bongos amb trípode i una conga.

1 caixó.

Petita percussió.

3 trompetes.

3 trombons.

 

Assignatures que s’imparteixen

Música i arts escèniques a l’ESO:

– Música 1r d’ESO  (assignatura obligatòria de dues hores setmanals).

Instrument obligatori: Flauta soprano digitació alemanya (flautes aptes: Zen-on o Fuzeau (d’aquesta es fa la comanda a l’Institut  a principi de curs i resulta molt econòmica).

– Música 3r d’ESO  (assignatura obligatòria de dues hores setmanals).

Instrument obligatori : Flauta soprano digitació alemanya (flautes aptes: Zen-on o Fuzeau)

–  A més de les matèries obligatòries a 1r i a 3r d’ESO, el centre ofereix l’optativa de Conjunt vocal i instrumental de 1r a 4rt d’ESO, i l’optativa de teatre a 1r cicle i a 2n cicle.

A més hi ha la possibilitat de cursar arts escèniques i també música a 4rt d’ESO, com a matèries d’itinerari de 3 hores. En la matèria d’arts escèniques es fa un desdoblament d’una hora de ball-dansa.

Els alumnes d’ESO participen en l’espectacle de Sant Jordi que es fa a l’auditori i tenen la possibilitat de participar a “Com sona l’ESO” (colònies musicals de tres dies). A més es fan altres activitats musicals al centre coincidint amb els finals de trimestre.

També es fa durant tot el curs, un taller de musicoteràpia per als alumnes amb NN.EE.

Música i arts escèniques al Batxillerat:

Les matèries de l’itinerari escènic musical:

– 1r de Batxillerat: 

Assignatures de modalitat: Arts escèniques (4 h setmanals amb una hora de desdoblament per fer dansa) / Història de la música i la dansa    (2 h. setmanals) / Llenguatge i pràctica musical (4 h setmanals) / Anàlisi Musical I (4 h setmanals).

– 2n de Batxillerat:

Assignatures de modalitat: Arts escèniques (2 h setmanals amb una hora de desdoblament per fer dansa) / Anàlisi Musical II (4 h setmanals)  /  Possible Optativa Específica de pràctica musical (2 h setmanals).

 

Activitats

Es fan representacions escèniques i concerts durant el curs. Espectacle d’animació infantil a una escola de la comarca; teatre al carrer; participació en activitats puntuals dins i fora del centre; participació en l’espectacle de Sant Jordi i en l’acte de cloenda del curs, que es fa a finals de Maig al teatre de Cal Bolet o a l’Auditori de Vilafranca.

NOTÍCIES DEL DEPARTAMENT

Una classe amb la Roser

La Roser Esteban és professora de Llengua Catalana i a més de Català imparteix l'optativa de Conjunt vocal i instrumental a 1r i 2n d'ESO. El següent vídeo mostra el treball amb els alumnes de la optativa de de 1r d'ESO per tal d'interpretar una peça musical pel dia...

Escena jove: 20 anys a l’escenari

Aquest divendres i dissabte el teatre municipal de Cal Bolet acollirà la vintena edició de l'Escena Jove, una mostra de teatre dels alumnes dels instituts de Vilafranca del Penedès.  Els alumnes del Milà i Fontanals participaran en quatre de les obres que es...

Com Sona l’ESO

El passat 10 de maig, l'alumnat del 2n d'ESO i Batxillerat va participar en la 20a trobada de Com Sona l'Eso, en aquesta ocasió va ser a Castalla, al Paìs valencià, població de la comarca de l'Alcoià i capital de...

El Batxillerat escènic fa un concert a Vilobí

El passat divendres 29 de març els alumnes del Batxillerat escènic musical varen passar un bon matí a l’escola Llebeig  de Vilobí, on oferiren un concert per els més grans, amb cançons del repertori que estan treballant durant aquest curs, i també de cançons...

El Milà a l’òpera.

La setmana passada l’alumnat del Batxillerat escènic del Milà va anar a l’assaig general de l’òpera Madama Butterfly, de Giacomo Puccini, obra d’inicis del segle XX, que es representarà al Liceu de Barcelona aquest mes de gener. La sortida va ser tota una...

Monogràfic de teatre amb les T de Teatre

Els passats dies 30 de maig i 1 de juny van venir les actrius Marta Pérez i Carme Pla de la Companyia T de Teatre a fer-nos un monogràfic de teatre, i el vam gaudir de valent. Els alumnes del batxillerat d'Arts Escèniques van aprendre a improvisar, a sincronitzar-se...

Secured By miniOrange