Select Page
DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ

Som un equip interdisciplinar format per cinc orientadores, una educadora d’educació especial, una tècnica d’integració social i dues auxiliars de suport a l’educació inclusiva. Donem suport i fem el seguiment de l’alumnat que requereix mesures i suports addicionals i/o intensius, així com a l’alumnat que per les seves circumstàncies personals, emocionals o socials ho requereixen. Cada nivell té una orientadora de referència i participa dels equips docents corresponents.

Treballem des de la responsabilitat amb les famílies de l’alumnat per desenvolupar el potencial de l’alumnat a tots els àmbits (d’aprenentatge, personal i social).

La nostra tasca es realitza amb el suport de la coordinació amb els serveis externs per afavorir la visió global de l’alumnat i facilitar el procés d’ensenyament- aprenentatge.

PROFESSORAT

Orientadores educatives:

Rosa Cortes

Leyre Contreras

Mar López

Josefa Lucas (Cap de departament)

Carolina Ojeda

 

Personal d’Atenció Educativa:

Monte Armengol (educadora d’educació especial)

M. Teresa Caymel (auxiliar d’educació especial)

Montse Iglesias (tècnica d’integració social)

Rut Manjón (auxiliar d’educació especial)

PROJECTES I INICIATIVES

Tot seguit presentem les línies d’actuació més importants del departament:

  • Col•laborem amb les tutories en la prevenció de conductes de risc i gestió de conflictes.
  • Portem a terme un grup de diversificació curricular a 4t d’ESO, MAP, Mòdul d’Aprenentatge Productiu. És una modalitat de diversificació curricular adreçada a nois i noies de 4t d’ESO que han viscut itineraris educatius mancats de motivació i interès per l’aprenentatge i sobre els quals pesa l’ombra del fracàs escolar.
  • Portem a terme el Servei de Mediació.
  • Portem el control de l’absentisme, participem en la seva prevenció i detecció.
  • Participem a les Comissions Socials.
  • Atenem individualitzadament a l’alumnat que ho requereixi.
  • Fem entrevistes amb les famílies.
  • Donem suport en l’elaboració, implementació i avaluació dels plans de suport individualitzats (PI)
  • Coordinem el procés d’avaluació psicopedagògica dels alumnes en el marc de la comissió d’atenció a la diversitat i, si escau, amb l’equip d’assessorament psicopedagògic.
  • Fem tallers de cuina, compres, hort i piscina.
  • Col•laborem en les activitats de prevenció de conductes de violència masclista i del dia de la dona.
  • Treballem en xarxa amb altres serveis com ara l’EAP, Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal, CSMIJ,…
  • Elaborem l’informe de reconeixement de necessitats específiques de suport educatiu.
  • Col•laborem amb els equips dels centres en la planificació, implementació i avaluació de les diferents mesures i suports universals, addicionals i intensius d’atenció educativa als alumnes en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.
  • Assessorem en relació amb la funció docent orientadora a tots els docents i equips de centre.
  • Assessorem als professors en aspectes pedagògics per al disseny d’entorns d’aprenentatge afavoridors d’una resposta educativa singularitzada per a tots els alumnes.
  • Donem suport a la planificació, implementació i avaluació de les actuacions específiques relacionades amb la projecció dels aprenentatges i amb l’orientació acadèmica i professional per a la continuïtat formativa de l’alumne.
  • Portem a terme el procés d’avaluació psicopedagògica d’un alumne o grup d’alumnes, i escau, en col•laboració amb l’equip d’assessorament psicopedagògic (EAP).
  • Col•laborem en l’elaboració, implementació, avaluació i actualització del projecte educatiu en relació amb l’orientació educativa i amb les mesures destinades a facilitar l’accés a l’aprenentatge i la participació de tots els alumnes.
  • Col•laborem en la coordinació i la planificació de l’orientació educativa del centre pel que fa al procés d’acollida, les accions pedagògiques compartides entre etapes i ensenyaments, l’acció tutorial i l’orientació acadèmica i professional.
  • Coordinem i planifiquem amb els professionals i serveis de la xarxa de suport a l’educació inclusiva, en especial amb el o la professional de l’equip d’assessorament psicopedagògic, de les actuacions i els recursos per al seguiment i avaluació dels alumnes vinculats a aquests serveis.

NOTÍCIES DEL DEPARTAMENT

Taller de manualitats SIEI, 30 aniversari

Taller de manualitats SIEI, 30 aniversari

El proper dimarts dia 21 de maig farem paradeta del taller de manualitats del SIEI en motiu del 30 aniversari de l’insti, perquè tinguin un record de l’ocasió. Posarem a la venta articles de totes les paradetes que hem fet durant el curs.

Paradeta 8 M

Paradeta 8 M

Des del taller de manualitats del SIEI hem estat fent alguns articles per fer una paradeta en motiu del dia 8 de març. Dilluns dia 11 ens posarem a l'entrada de consergeria, podeu comprar les coses que ha fet l'alumnat del SIEI. Animeu-vos a participar, per poder...

Dia de la Pau i la No violència

Dia de la Pau i la No violència

Dia de la Pau i la No Violència El dia 30 de gener, Dia de la Pau i la No Violència, es va celebrar des del taller de manualitats del SIEI el dia de la pau escolar. En l’acció que vam realitzar, vam penjar un mural amb missatges de germanor i esperança, amb l’objectiu...

PARADETA  SIEI  EN MOTIU DEL 25 N

PARADETA SIEI EN MOTIU DEL 25 N

El proper divendres 24 de novembre, des del taller de manualitats del SIEI, com  és costum, muntarem una paradeta amb articles fets pels alumnes d'aquest taller, en motiu del 25N ( DIA INTERNACIONAL  PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES)

Xerrada informativa del CNO

Xerrada informativa del CNO

Dijous 15 de desembre van venir tres professionals del CNO (Centre de Noves Oportunitats) per fer una xerrada informativa a l'alumnat que pot ser candidat a aquest servei. Start Noves Oportunitats és una iniciativa del SOC, emmarcat dins els Programes de Garantia...

25N al Milà!

25N al Milà!

El 25 de novembre del 2021 es van dur a terme un conjunt d’activitats per reivindicar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Un grup d’alumnes del batxillerat d’arts escèniques van interpretar diferents esquetxos de denúncia, una performance i danses a...

Després de l’ESO què?

Després de l’ESO què?

Els dies 9, 11 i 19 de febrer, amb el pla d'orientació adreçat a l'alumnat de 3r d'ESO, es van portar a terme les xerrades "Després de l'ESO què?". ofertades pel SIAJ (Servei d'Informació i Assessorament per Joves de l'Ajuntament de Vilafranca). L'objectiu de la...

Mural de carnaval del SIEI

Mural de carnaval del SIEI

I aquí tenim més propostes per festejar el rei Carnestoltes!  El taller de manualitats del SIEI va decorar el vestíbul de l'institut amb un mural ben colorit, utilitzant material reciclat com rotlles de paper de cuina i de vàter.   

Nadal als tallers del Milà!

Nadal als tallers del Milà!

Aquesta setmana s'han dut a terme diverses activitats per a celebrar les festes de Nadal a l'institut, i l'alumnat del taller de manualitats del SIEI ha preparat una parada al vestíbul amb elements nadalencs que havien elaborat ells mateixos. Els del taller de compres...

Secured By miniOrange