Select Page

El dia 23 de gener, els alumnes de segon de Batxillerat Biosanitari, Científic i Tecnològic de l’institut Milà i Fontanals de Vilafranca van assistir a la xerrada “La contaminació atmosfèrica i l’efecte al cervell dels joves ” al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, en la qual el Dr. Jordi Sunyer  els va exposar amb profunditat la investigació portada a terme per ell i el seu equip en relació a aquest greu problema que és la contaminació atmosfèrica.

El Doctor Sunyer és coordinador del Programa de Recerca d’Infància i Medi Ambient d’ISGlobal a Barcelona. A més, és professor de Medicina preventiva i salut pública a la Universitat Pompeu Fabra. És el fundador i president de les cohorts de naixement d’INMA i BiSC a Espanya i investigador principal de diversos estudis internacionals, incloses les ERC Advanced Grants Breathe “Brain development and Aire Pollution ultrafina particles in School children” i AIR-NB “pre-natal exposure to urban AIR pollution and pre- and post-Natal Brain development. 

Donat les condicions meteorològiques d’aquests darrers dies (pas de la borrasca Glòria per les nostres contrades) i l’evident relació amb el canvi climàtic d’aquest fenomen juntament amb de les temperatures alarmants dels darrers estius, el Dr. Sunyer va insistir als alumnes la importància d’actuar contundentment davant les evidències científiques. 

Val a dir que el conferenciant va saber captivar l’interès i l’atenció de l’alumnat gràcies a l’entusiasme que va mostrar en la seva exposició. 

En acabar, els alumnes van gaudir d’una visita guiada a les instal·lacions del Parc, en la qual els van explicar quines són les línies d’investigació del centre, així com una gran quantitat de dades referents a la construcció del Parc, professionals que hi treballen, publicacions que realitzen…

Tot plegat, una visita motivadora per a aquests científics i tecnòlegs del futur.

 

Secured By miniOrange