Select Page

El passat dimecres 5 de juny, els/les alumnes de 1r de batxillerat que cursen les modalitats Científic, Biosanitari i Tecnològic van realitzar una visita a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on se’ls va explicar amb profunditat en què consisteix la Reanimació Cardiopulmonar, així com tots els aspectes a tenir en compte per tal de posar-ho en pràctica (diferències entre adults i infants, com actuar en cas d’obstrucció de les vies respiratòries…)Tot seguit, se’ls va organitzar en 3 grups, per tal de poder realitzar les tres activitats previstes per a tothom:

  • Recorregut per les instal•lacions de l’hospital: sala de rehabilitació, despatxos, consultoris, etc. Per motius obvis de seguretat i higiene, als quiròfans no hi van poder entrar. Al llarg d’aquesta visita se’ls va informar extensament de les tasques que s’hi duen a terme, tots els professionals que hi treballen, a través de quins estudis s’hi pot accedir, etc.
  • Taller de RCP amb maniquís i DEA (desfibril•lador) a fi d’adquirir la metodologia necessària per posar en pràctica el protocol estipulat davant d’una persona que està inconscient i no respira.
  • Xerrada sobre prevenció d’accidents, a càrrec de l’Associació STOP Accidents, en la qual se’ls va explicar quines actuacions realitza aquesta entitat, així com reflexionar sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. La presència d’una persona testimoni d’accident va colpir profundament els/les alumnes.

En definitiva, una visita molt profitosa per a professors i alumnes!

Secured By miniOrange