https://aktasidangma.gkjw.or.id/aset/js/sgacor/https://perpustakaan.poltekkesjkt2.ac.id/wp-content/plugins/https://tendik.unand.ac.id/images/https://aktasidangma.gkjw.or.id/vendor/sgacor/https://tendik.unand.ac.id/images/sgacor/
https://sippbarjas.tasikmalayakota.go.id/extra/demo-pg/ https://camatbarat.padangpanjang.go.id/admin/sgacor-4d/ https://cool.unida.ac.id/auth/s-pulsa/ https://jkv.co.id/assets/images/s-dana/ https://kursusvmlepkom.gunadarma.ac.id/notes/bet-200-gacor/ https://pengaduan.dgip.go.id/data/sdemo/ https://e-surat.faperta.unmul.ac.id/assets/s-thai/ Presenten amb èxit el seu TREC a la Torres i Bages | Institut Milà i Fontanals
Select Page

Com cada any, la Biblioteca Torras i Bages ens ha donat l’oportunitat que el nostre alumnat de 2n de batxillerat exposi el seu treball de recerca a les seves instal·lacions.

Enguany, els alumnes que han estat seleccionats són la Noa Reviejo, del batxillerat Científic, la Maria Vallina del batxillerat Biosanitari i el Roger Armengol del batxillerat Tecnològic. I, com cada any, el nostre company Jordi Beneito n’ha realitzat la presentació.

 

 

El treball de la Noa porta per títol “Una imatge no val més que 100.000 vides” i va ser tutelat per Jesús Palma. I, com podeu veure a través de la següent imatge, va efectuar un exhaustiu estudi sobre les fotografies recuperades pels presoners espanyols al camp de concentració de Mauthausen.

I després d’elaborar una memòria de gran qualitat, va aventurar-se a organitzar una magnífica exposició d’aquestes fotografies (impreses i emmarcades per ella mateixa) a l’Escorxador de Vilafranca. L’exposició va tenir força afluència de visitants, que van viure amb tristesa i emoció aquesta part de la història que cal tenir ben present a la memòria.

 

D’altra banda, La Maria Vallina es va centrar en l’”Epigenètica del càncer” i la seva tutora va ser la Isabel Cabrera.

El seu treball buscava respondre qüestions d’una disciplina de recent creació, l’Epigenètica, que estudia els mecanismes moleculars que regulen la funció dels gens. Per dur a terme la seva investigació, la Maria va passar tot un mes de les vacances a Oviedo, on va poder assistir al Laboratori d’Epigenètica del Càncer de l’Institut Universitari d’Oncologia del Principat d’Astúries (IUOPA) i l’aprofitament d’aquesta estada fou de gran utilitat.

A més. per tal de facilitar al tribunal la comprensió de conceptes rellevants relacionats amb el càncer, la Maria va elaborar diverses maquetes molt didàctiques i entenedores.

Per finalitzar, el Roger Armengol va dedicar el seu treball a «Els VFX en el cinema» i va ser tutelat per en Ferran Paredes.

El treball consisteix en un apassionant viatge on s’explica el laboriós procés creatiu i tècnic necessari per donar vida a tot el que no existeix en el cinema, per acabar elaborant un petit curtmetratge d’onze minuts, titulat “La figura” d’una destacable qualitat tècnica i que, per la temàtica de terror, va provocar més d’un ensurt entre el públic . Us animem a visionar-lo a través del Youtube i, de ben segur, en gaudireu!

El Roger va explicar amb gran detall cada pas a seguir en la confecció del seu curtmetratge, amb les dificultats aparegudes i resoltes, com utilitzar els efectes especials… Una tasca admirable!

Tot i realitzar les exposicions en una tarda de pluja, la sala va estar força plena i el públic va poder gaudir d’unes interessants exposicions, explicades amb molt d’entusiasme.

Felicitats per la vostra empenta, constància i rigor, Noa, Maria i Roger!

Secured By miniOrange