Select Page
El passat dimecres dia 1 de juny, i continuant amb les activitats previstes dins l’APS del grup 4t CT , diversos professors de Ciències i els alumnes del grup esmentat vam tenir l’ocasió de descobrir l’espai que els membres de l’ADF la Carrerada de Vilafranca utilitzen com a viver per als seus plançons. És a dir, a partir de llavors o esqueixos, aconsegueixen tenir una bona reserva vegetal per a reforestar al llarg de la tardor (quan no sigui tan imprescindible regar-los per garantir la seva supervivència) aquelles zones que més ho necessitin.
 
 
Els dos tècnics de l’ADF que ens van acompanyar, el Josep i l’Ignasi, van oferir-nos l’oportunitat de començar a construir un enorme hotel d’insectes, així com de trasplantar plançons de roures a un recipient més gran (i construït a partir de material reciclat que van aportar els mateixos alumnes )  i plantar herbes aromàtiques i carbasses.
 
Val a dir que tots els productes que es recullen a Cal Gallina (llimones, nespres, etc) es regalen al rebost solidari.
 
El Josep i l’Ignasi van explicar als nois i noies que ells realitzen la important tasca d’ADF com a voluntaris i que ho fan amb una vocació forta, donat la seva estima pel medi ambient.
 
L’alumnat va realitzar l’activitat de 16 a 19 h  i, malgrat la calor que feia, van gaudir de valent de poder aportar el seu granet de sorra en tasques per a la comunitat. D’altra banda, a l’aula, també van posar en pràctica el mètode científic en l’elaboració dels terraris sostenibles que tenien previst construir, col·locant el substrat adient, les plantes, insectes bola o de Sant Antoni i observant quins elements donen més bons resultats.  Tot plegat, uns aprenentatges molt enriquidors per a tothom.
 

  

 

Secured By miniOrange