Aquest any, el Departament de Ciències hem celebrat la 29a Setmana de la Ciència, des del dia 8 fins al dia 17 de novembre.
Enguany, la Generalitat de Catalunya ha impulsat la commemoració de l’Any Oriol de Bolòs, amb motiu del centenari del naixement del Geobotànic esmentat. Aquest cèlebre científic és un referent de la Botànica catalana de la segona meitat del segle XX.
Oriol de Bolòs va estudiar amb profunditat les plantes i els paisatges vegetals. Va ser professor universitari, Director de l’Institut Botànic, directiu de DEPANA entre d’altres càrrecs. I al llarg de la seva vida va publicar més de 200 llibres, revistes i articles, entre elles La Flora dels Països Catalans.
Com cada any, hem demanat la col·laboració del Departament de Visual i Plàstica, i els alumnes de 4t d’ESO, amb les indicacions de Cristina Capelles, han decorat el vestíbul del nostre institut, en aquest cas amb motius florals. Felicitats per la feina realitzada a tots/es!
Per tal de donar a conèixer la figura d’Oriol de Bolòs, el Departament de ciències ha elaborat un presentació digital que ha exposat als grups de 1r i 2n de batxillerat dels itineraris Científic i Biosanitari.
I l’alumnat de CAAP de 4t d’ESO ha confeccionat les seves presentacions i ha anat a exposar-les als diferents nivells de 1r a 4t d’ESO. Per a ells ha estat un gran aprenentatge.
D’altra banda, l’alumnat de Ciències de 1r de batxillerat ha realitzat una sortida a Tarragona, proposada per la URV i caracteritzada per ser un recorregut teatralitzat per diversos museus, en homenatge al químic Antoni Martí i Franquès.
Així mateix, l’alumnat de 4t CT ha visitat el Cosmocaixa i ha pogut gaudir amb el taller de microscòpia “Micrarium”.
I finalment, un exalumne del Centre, el Roger Vendrell, graduat en Ciències Biomèdiques i Enginyeria Biomèdica, ha abandonat per unes hores la seva feina a l’Institut de Microelectrònica (CSIC), on treballa en un interessant projecte sobre creació de dispositius per a detectar bacteris, per a realitzar una xerrada a l’alumnat de Ciències de 1r i 2n de batxillerat. Tota una experiència per a l’alumnat escoltar-lo i poder resoldre dubtes sobre el seu futur. Moltes gràcies, Roger i molts èxits a la teva carrera professional!
Desitgem que tot plegat afavoreixi l’aparició de noves vocacions científiques!