Seleccionar página

Aquest any, se celebra la 26a Setmana de la Ciència a Catalunya i té per objectius fonamentals apropar la Ciència i la Tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.


Enguany, coincideix amb l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, l’Any Europeu del Ferrocarril i el Centenari del Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya.
Val a dir que l’any 2021 també coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM. I també s’acompleixen els 150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític.

Així doncs, a Catalunya, la Setmana de la Ciència s’ha centrat en el tema de la SOSTENIBILITAT.

Per commemorar fets tan rellevants, des del Departament de Ciències del Milà hem realitzat diverses activitats:

– L’alumnat de 1r d‘ESO ha confeccionat uns murals fantàstics sobre animals estranys i han organitzat una exposició al passadís de la planta baixa.

 – L’alumnat de 2n d’ESO (amb la col·laboració de professorat del Departament de Visual i Plàstica) han decorat el vidre del vestíbul sobre la temàtica de la Setmana de la Ciència.

D’altra banda, també en aquest curs (i aprofitant que estan estudiant la calor i la temperatura), ho han relacionat amb la sostenibilitat energètica de casa seva. Calcularan la petjada ecològica de cadascú i s’adonaran que si tothom tingués el nostre estil de vida necessitaríem diversos planetes més  Estudiaran quin és el seu consum energètic i les possibilitats de millorar l’eficiència.

– L’alumnat de 3r d’ESO ha realitzat murals sobre l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures.

– L’alumnat de 4t d’ESO ha reflexionat sobre les diferents temàtiques de la Setmana de la Ciència i han visionat alguns documentals sobre la motivació per al treball científic en diverses àrees.

– L’alumnat de 1r i 2n de batxillerat han assistit a una conferència sobre Meteorologia, en relació al centenari del Servei Meteorològic de Catalunya, a càrrec de Jordi Beneito, professor del nostre departament i Doctor en Meteorologia.

– A més, l’alumnat de 1r de batxillerat ha confeccionat murals relacionats amb la Sostenibilitat amb l’objectiu de motivar totes les persones que els vegin que respectin el medi ambient.

-També alguns grups d’alumnes de 1r han pintat murals representatius sobre cada temàtica que celebra la Setmana de la Ciència (Any del Ferrocarril, Josep Maria Fuset i Tubià, …), que també s’han ubicat al vestíbul del Centre.

– Per acabar, a 4t d’ESO, 1r i 2n de batx s’ha projectat el documental “L’illa que no vol desaparèixer”, i a continuació s’ha realitzat el debat corresponent, per tal de sensibilitzar els/les adolescents en aquesta complicada problemàtica que és la Crisi Climàtica.

Han estat unes setmanes plenes d’activitats que de ben segur despertaran les vocacions de futurs científics del Milà!

Secured By miniOrange