Select Page

El passat dissabte 4 de febrer, dues alumnes dels batxillerats Científic i Biosanitari del nostre institut, la Laia Quintana i la Maria Vallina, es van presentar a la XIIIa Olimpíada de Biologia de Catalunya, que se celebra a les quatre províncies alhora i en la qual participen aproximadament uns dos-cents alumnes de 2n de batxillerat.

Cal destacar la dificultat d’aquestes proves, que es desenvolupen en dues fases: la primera de tipus teòric i en la qual han de respondre a cinquanta preguntes tipus test i la segona, de tipus pràctic en la qual només participen els vint finalistes de la prova teòrica.

Les dues proves inclouen tots els continguts de Biologia de 1r i 2n de batxillerat, amb la qual cosa alguns temes no s’han impartit encara. Tot i així, la Laia i la Maria han mostrat durant tot el procés de preparació molt d’interès per la possibilitat que se’ls brindava de poder assistir a la facultat de Biologia de Barcelona, de dominar una mica més l’assignatura i anar més ben preparades per a les PAU, assistir a una conferència sobre Microbiologia i conèixer molts altres joves com elles que compartien el mateix interès.

Malgrat que van sortir força satisfetes per la seguretat que havien mostrat en les respostes a l’examen, la competitivitat és molt elevada i no van aconseguir resultar finalistes. Tot i així, totes dues valoren molt positivament l’experiència i ho repetirien. Enhorabona!

 

Secured By miniOrange