Select Page

DIA INTERNACIONAL DE LA NENA I LA DONA EN LA CIÈNCIA, 11 DE FEBRER DE 2024

Al llarg de les dues darreres setmanes, al Milà hem estat realitzant activitats diverses per commemorar el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència. És una Diada que se celebra des del 2015 a nivell mundial amb la finalitat de fer visible una realitat en la qual la dona és discriminada des de fa molt de temps.

COMPARATIVA DE PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES ENTRE HOMES I DONES

A les classes Física i Química i Biologia de 3r d’ESO s’ha dut a terme una recerca en la premsa escrita per tal de visibilitzar les aportacions de les dones en l’àmbit de la Ciència i Tecnologia.

L’alumnat ha fet un mostreig d’articles científics dels darrers 15 dies i ha analitzat quina era la presència femenina respecte la masculina en les diferents disciplines. Totes aquestes dades s’han exposat al vestíbul de l’institut i d’aquesta manera tothom que hi passi podrà conèixer aquestes dades.

El resultat és molt interessant! Cal equilibrar la balança!

EXPOSICIÓ DE LÀMINES SOBRE CIENTÍFIQUES FAMOSES

Com cada any, al passadís que dona accés als laboratoris de FQ i CNat s’han exposat diverses làmines en color de Científiques famoses en diferents àmbits: Matemàtiques, Astronomia, Medicina…a fi que tothom que hi passi pugui conèixer-les:

XERRADA D’UNA EX-ALUMNA, L’AINOA CÓRDOBA, PER A 1R I 2N DE BATXILLERAT

L’Ainoa va estudiar el batxillerat Científic al Milà fa uns quants anys i ara és graduada en Biomedicina, té un Màster en Citogenètica i Biologia de la Reproducció (UAB), i ha cursat un Postgrau en Assessorament Genètic a la Universitat de València.

 I com que la seva il·lusió era dedicar-se a l’Assessorament Genètic i va constatar les dificultats que existeixen al nostre país per a aconseguir una plaça, va marxar a diversos països europeus fins que va aconseguir el seu primer lloc de treball com a assessora genètica a Londres.

Però la seva inquietud la va empènyer a provar sort a Suècia i actualment treballa de la seva especialitat a l’Hospital Universitari de Karolinska.

Tot i així, l’Ainoa no en té prou amb la seva excel·lent formació, hem pogut gaudir de la seva presència al Milà perquè ha tornat per a estudiar un nou màster sobre Assessorament Genètic a Barcelona. Per a nosaltres és un gran orgull tota la trajectòria estudiantil i professional de l’Ainoa i li desitgem moltíssima sort en tot. FINS MOLT AVIAT, AINOA!

ALTRES ACTIVITATS

Al llarg d’aquesta setmana també s’ha portat a terme una xerrada telemàtica de les 100-tífiques (amb la col·laboració de la Comissió de Coeducació) per part d’una enginyera per a l’alumnat de 1r d‘ESO i s’han visionat diversos documentals curts destacables pel missatge encoratjador que es dona a les nenes i adolescents des de diferents àmbits de la Ciència.

D’altra banda, ens queda pendent la participació, per part de 4t CT, en una activitat científica gamificada que ens proposa la URV, anomenada : ATAC VIRAL basada en un repte molt engrescador.

I finalitzem amb el missatge de Jane Goodall a les nenes:

A LES DONES QUE VOLEN ENTRAR EN LA CIÈNCIA, ELS DIC EL QUE EM DEIA LA MEVA MARE: HAURÀS DE TREBALLAR MOLT DUR, PERÒ NO ET RENDEIXIS”

Secured By miniOrange