Select Page
      

El passat dimecres dia 18 de novembre, amb motiu de la Celebració a l’institut Milà i Fontanals de la Setmana de la Ciència, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de l’itinerari Científic, van tenir l’oportunitat d’assistir a una xerrada telemàtica des de Brussel•les per part de la Maria de la Fuente, una Científica vilafranquina destacada pel seu currículum brillant en Ciències Geològiques i per la seva dedicació a la investigació en relació amb el canvi climàtic.

Cal destacar que la Maria, en finalitzar el batxillerat al Milà i Fontanals, va cursar el grau de Geologia a la UAB; a continuació, va realitzar el Màster en Enginyeria del Terreny (Universitat Politècnica de Catalunya, UPC a Barcelona) i, tot seguit, va dedicar 5 anys (del 2015 al 2020) a doctorar-se en Ciències de l’Oceà i de la Terra al National Oceanography Centre (University of Southampton ,UK).

I el seu interès per continuar formant-se va portar la Maria de la Fuente a dedicar un mes del 2018 a obtenir el títol d’Analista de carboni inorgànic dissolt (Natural Environment Research Council).

Entremig de tota aquest període intens de formació, la Maria va entrar en el món professional (del 2014 al 2015), com a Geòloga en consultoria de Geotècnia, a l’empresa Bosch&Ventayol Geoserveis S.L (Barcelona), a través de la qual va participar en un estudi sobre els subsòl del camp del Barça.

Tots aquestes aspectes van apassionar l’alumnat del batxillerat científic, donat que la conferenciant va esmerçar-se a comentar anècdotes, mostrar imatges…però el que més va impressionar va ser el fet que la nostra Científica vilafranquina ha tingut el privilegi de participar en dues expedicions oceàniques (una per l’Oceà Austral i l’altra per l’Oceà Atlàntic).

I a què es dedica actualment la Maria? Doncs és investigadora postdoctoral a la Universitat Lliure de Brussel•les (ULB) i el seu objectiu és estudiar l’Efecte de la dissociació de Gaso hidrats en el canvi climàtic.

Tota la xerrada va ser molt profitosa, educativa i motivadora per als alumnes del batxillerat científic. Moltes gràcies, Maria! I molta sort amb les teves investigacions!

 

 

 

 

 

Secured By miniOrange