Select Page

Benvolguda família,

La setmana que ve comença el mes de març i com ja és habitual els alumnes de Batxillerat duran a terme sessions no presencials un dia per setmana. Recordeu que tots els dilluns són presencials i que el dia de sessions telemàtiques va canviat:

1r de Batxillerat: dies 3, 11, 19 i 23 de març
2n de Batxillerat: dies 2, 10, 18 i 26 març

Enguany els alumnes de 2nN han treballat a Castellà l’obra “Romeo y Julieta”. Una de les activitats consistia en interpretar un text, crear el vestuari dels personatges principals i fer-ne una representació. D’altra banda, per Carnaval els alumnes del SIEI van decorar el vestíbul amb un mural ben colorit fet de materials reciclats.

El professor Pere Cervera Bolet ensenya història contemporània als alumnes dels cinc grups de 2n de Batxillerat del Milà i Fontanals. I ho fa d’una manera creativa, ajustant-se a cada una de les especialitats d’aquest nivell.

I, aixı́, en Pere va demanar als seus alumnes que es posessin en la pell dels promotors de la coalició electoral Solidaritat Catalana —unió de totes les forces catalanistes i republicanes, que va concórrer a les eleccions de l’any 1907—. Aquesta coalició va néixer com a resposta a la llei de jurisdiccions que havia redactat el govern espanyol, per la qual es prohibien les ofenses a la unitat de la pàtria, a la bandera, als sı́mbols patriòtics i a l’exèrcit. Les ofenses serien jutjades per tribunals militars.

L’activitat consistia a triar diferents opcions adaptades a cada una de les especialitats dels batxillerats. Aquestes opcions abraçaven des d’elaborar un pòster de propaganda polı́tica a redactar un programa polı́tic amb cinc propostes destacades,passant per l’escriptura d’un himne (àudio 1, àudio 2) o la redacció de tres eslògans per aconseguir vots. Es tracta, en definitiva, d’adaptar una matèria comuna i el seu temari o currı́culum a les habilitats i virtuts especı́fiques dels alumnes i, d’aquesta manera, vincular, de forma transversal, diferents competències.

Aprofitem l’avinentesa per a fer-vos arribar el programa d’actes de les Portes Obertes, que enguany tenen un format diferent a l’habitual. Clicant la imatge us podeu descarregar el Díptic de Portes Obertes. Els enllaços per a les xerrades telemàtiques es trobaran puntualment a insmilaifontanals.cat/portes-obertes-2021.

 

Podeu conèixer més activitats, projectes i iniciatives que estem desenvolupant visitant el web del centre, l’Instagram i altres xarxes socials. Rebeu una cordial salutació,

Equip de professors i professores de l’Institut Milà i Fontanals

 

 

Secured By miniOrange