Seleccionar página

El passat diumenge, dia 8 de maig, els alumnes que cursen 4t CT d’ESO (Itinerari Científico-tecnològic) i, emmarcat en el Projecte APS Boscos que estan realitzant, van tenir l’oportunitat de visitar la finca on habitualment poden treballar l’horticultura l’alumnat de les diverses escoles i instituts de Sant Sadurní d’Anoia.

Val a dir que a Vilafranca del Penedès ens manca un espai d’aquestes característiques i que està previst crear-lo a partir del 2023 a l’àrea de Can Gallina.

Gràcies al conveni que tenim establert amb l’entitat ADF Penedès-Garraf, l’alumnat va ser guiat per membres de l’ADF per tota la zona i els van realitzar una explicació engrescadora sobre la importància de cuidar la terra, fertilitzar-la correctament i poder recol·lectar productes ecològics.

Els van mostrar els diversos cultius, fins i tot d’herbes medicinals, així com hotels d’insectes dissenyats i construïts pels propis alumnes, que tenen l’objectiu de facilitar habitatge a gran quantitat d’espècies que exerceixen funcions imprescindibles a la Natura, com ara la pol·linització.

 

Tot seguit, es van adreçar a una bassa d’amfibis que actualment és seca; amb la qual cosa van poder debatre sobre el canvi climàtic i les accions que cal emprendre per contrarestar-ho, com ara reforestar aquelles zones que actualment estan degradades o malmeses.

A continuació, es van adreçar a la masia Can Mas de la Riera en la qual hi ha instal·lada l’ exposició titulada “Boscos, Canvi Climàtic i Incendis Forestals”, i se’ls va fer l’explicació corresponent, tot animant-los a pertànyer, de forma voluntària, als cossos d’Agents Forestals en el moment que tinguin 18 anys.

   

Per acabar, van poder gaudir d’una agradable passejada per un bosc de ribera, als marges del riu Lavernó, on van aprofitar per recollir elements (líquens, plantes diverses…) per a la seva futura creació d’un terrari sostenible.

Tot plegat, un matí molt profitós, ple d’anècdotes, aprenentatges i un bon esmorzar, ofert per part dels ADF. Molt agraïts per la fantàstica feina que realitzeu!

Secured By miniOrange