Select Page

L’alumnat de 3r d’ESO del Milà i Fontanals va participar a l’octubre a la presentació de l’Aula de natura Cal Gallina de l’Agrupació de Defensa Forestal del Penedès.
Ens van presentar el el projecte Escola del foc, on ens van explicar les característiques i l’evolució del paisatge rural, com la pèrdua d’activitats agràries i forestals ha suposant la creació d’espais forestals sense gestió amb el creixement d’aquest bosc, el que suposa un augment de biomassa. El risc d’incendi es dona sobretot en els mesos d’estiu degut a les característiques del clima mediterrani i amb el context de canvi climàtic actual.

També ens van explicar les funcions dels tres cossos que intervenen en la prevenció, detecció i extinció dels incendis forestals: ADF, agents rurals i bombers i les seves funcions sobre el territori, equipament, etc. Per poder fer-nos una idea del que suposa un incendi forestal ens van presentar una simulació en una maqueta, on vam poder veure com els espais gestionats tot i l’incendi se salven i la resta no. Finalment vam trasplantar alzines petites en testos més grans per preparar-les per una futura plantada els pròxims mesos en muntanyes properes a Vilafranca del Penedès.

Aquesta visita està inclosa dins de les activitats del projectes Escoles Ambaixadores de la UE – A European Green Deal i Escola Verda.

A continuació es mostra el vídeo de la visita dels alumnes de 3r d’ESP feta a les instal·lacions de l’ADF Cal Gallina, resultat de l’explicació de l’escola del Foc gràcies a guanyar el premi Jordi Peix.

Vídeo Escola del Foc, Cal Gallina

 

Secured By miniOrange