Actualitat

VISITA A L’HOSPITAL DE VILAFRANCA I AL LABORATORI INTERCOMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El passat 25 de maig, els/les alumnes de 1r de batxillerat que cursen les matèries Biologia i Biologia Humana (batxillerat científic i biosanitari) van realitzar una visita a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on se’ls va informar extensament de les tasques que s’hi duen a terme, tots els professionals que hi treballen, a través de quins estudis s’hi pot accedir, etc.

A continuació, van efectuar un recorregut per la majoria d’instal·lacions de l’hospital: sala de rehabilitació, despatxos, consultoris, etc . Per motius obvis de seguretat i higiene, als quiròfans no hi van poder entrar.

Tot seguit, van tenir l’oportunitat d’aprendre i practicar la tècnica de RCP (reanimació cardiopulmonar) , així com el funcionament d’un aparell desfibril·lador (DEA).

En acabar, es van dirigir al Consorci del Laboratori Intercomarcal de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf, on se’ls va mostrar el protocol que segueixen totes les mostres a analitzar que hi arriben (sang i orina, entre d’altres). Van quedar sorpresos de la mecanització que existeix al laboratori en la majoria de tècniques (centrifugació de sang, anàlisi d’ADN, etc), i ,en conjunt, els va semblar una sortida de gran interès, ja que alguns d’ells voldrien realitzar estudis relacionats amb el món sanitari.