Select Page
La periodista Txell Feixas Torras, corresponsal de Catalunya
Ràdio i TV3 a Beirut durant quatre anys, ha viscut amb una gran intensitat conflictes diversos al Pròxim Orient i a l’Orient Mitjà, una zona que, com va definir ella mateixa, fa moltes dècades que és un autèntic polvorí. Fruit d’això són els dos llibres que ha publicat en els últims quatre anys: Dones valentes i Aliades, en què explica commovedores històries de dones que han lluitat, i que ho continuen fent, en unes circumstàncies socials i religioses molt adverses.

La Txell va ser alumna del nostre institut, i és per això que l’hem convidada per tal de protagonitzar un dels actes més destacats de la celebració del nostre trentè aniversari. Divendres passat va visitar el Milà, i la seva xerrada per a l’alumnat de 1r de batxillerat, que va tenir lloc a l’Escorxador, fou d’un interès enorme. La directora, Rebeca Menchón, va presentar la periodista, i va remarcar el vincle que manté amb Vilafranca i, en especial, amb el nostre centre. El professor Jordi Llavina, que havia coincidit amb Txell
Feixas a Catalunya Ràdio, va fer a la convidada diverses preguntes, que van servir per introduir temes diferents, tots els quals relacionats amb l’empoderament de les dones a l’Orient Mitjà. Una hora i quart en què molts dels aplegats a la sala de l’Escorxador van reconèixer haver-se fet molt més conscients de les terribles dificultats que viuen algunes dones al món, a l’actualitat.

Secured By miniOrange