Select Page

PROJECTE EDUCAT

 

Les noves tecnologies s’obren pas en tots els àmbits; també als centres educatius: sols cal pensar que fa molt poc encara treballàvem amb vídeos i dvds com a fonts de material audiovisual, mentre que ara totes les aules disposen d’ordinador connectat a la xarxa i d’un projector que permet veure en pantalla qualsevol treball, pàgina web, vídeo,…

El projecte eduCAT arrenca el curs 2009-2010, amb la idea d’integrar els ordinadors personals com una eina més de treball per a tots els i les alumnes. El nostre Centre aposta de forma clara en aquest sentit.

Aquest és el setè curs d’ús ininterromput d’aquests petits computadors que tan útils poden arribar a ser.

No es tracta de canviar el llibre i la llibreta pel portàtil; la idea és aprofitar les múltiples utilitats que ens pot proporcionar. Així, fem servir un processador de textos, un full de càlcul, un programa de disseny gràfic, un editor de presentacions,… També aprenem a moure’ns per la xarxa, tot i aprofitant de forma educativa la gran quantitat d’informació que s’hi pot trobar (sols cal saber-la buscar i aconseguir identificar les fonts fiables).

Els nois i les noies d’ESO han de tenir una màquina per poder utilitzar en les matèries que ho requereixin. Aquest és un material més amb el que cal comptar.

Per tal de facilitar l’accés a aquest maquinari, cada família pot escollir entre:

  • Portar un portàtil que es té a casa, encara que no sigui nou.
  • Comprar una màquina nova, de la marca i model que es vulgui.
  • Comprar un notebook a través del Centre, a un subministrador extern.
  • Llogar un PC a l’INS, per la totalitat del curs o per un periòde inferior (en cas que el que es tingui es faci malbé).

No es farà comprar cap programari. En cas de no disposar d’algun software específic, s’ensenyarà l’alumne/a a descarregar-ne un d’equivalent de programari lliure.

Secured By miniOrange