Seleccionar página

La Mariona Blanch Batet —riallera, tota llum— és estudiant de 2n de batxillerat, el científic. Fa poc va presentar un TREC molt interessant sobre la literatura de l’Holocaust… Ens interessa saber com ha viscut l’experiència del TREC. “Per mi, el TREC ha sigut més que un treball. He après, he llegit, he imaginat i, sobretot, he sentit. Tot i la feina que comporta fer el treball de recerca, és una experiència preciosa, sempre que triïs un tema que realment t’interessa”.

         El seu, justament, no és un tema fàcil. A més, s’han escrit tones i tones de llibres sobre la qüestió. ¿Com se li devia acudir abordar aquest tema? “El meu treball es basa a explicar l’Holocaust per mitjà de la literatura. La idea va venir sola. Fa aproximadament 4 anys vaig anar a Berlín i vaig entrar al camp de concentració de Sachsenhausen, fet que em va colpir molt. Arran d’aquest viatge, vaig decidir llegir per aprendre més del tema”. 

         Enguany la Mariona any culmina la seva experiència milanenca. El segon de batxillerat, però, té fama de curs molt dur… “Segon és un curs molt atapeït de feina i exàmens, fet que el converteix en un curs molt estressant. Ara bé, amb una bona organització res no és impossible. Portar les matèries al dia, estudiar i fer feina cada dia és la clau per portar un bon segon de batxillerat”.  

         Ella va triar el científic. “Sempre m’han fascinat les ciències, m’agrada saber el perquè del que ens envolta”. I, després, davant seu, el futur… “L’any que ve m’agradaria entrar a la carrera d’enginyeria química. Les olors, els gustos… són el meu deliri. Vull, en un futur, arribar a crear el meu propi perfum”.

         Voldríem saber com li ha anat, l’experiència del Milà. “Està sent molt gratificant. Els professors són molt especialitzats i tenen un contacte molt personal amb cadascun de nosaltres. Les dinàmiques i les diverses excursions són molt interessants i, per sobre de tot, he fet un grup d’amics extraordinaris”. Sabem que es dedica a l’atletisme, en el poc temps lliure que té: “Afortunadament, m’he combinat prou bé els extraescolars i la feina. Per aquest motiu, puc gaudir d’un esport que m’apassiona, que és l’atletisme”.