Select Page

Objectius

Els alumnes de 3er ESO que fan l’optativa de Disseny i impressió en 3D, tenen l’oportunitat d’endinsar-te amb un instrument revolucionari i d’un gran futur industrial. Els permet dissenyar peces mitjançant un ordinador i poder-les imprimir en tres dimensions i amb diferents materials. La impressió 3D s’utilitza en la indústria, joieria, joguets, medicina, alimentació, tèxtil, automoció, construcció i altres. En aquest curs els alumnes han après conceptes com: tipus d’impressores 3D, funcionament, programes de disseny, dissenyar els teus propis objectes i imprimir-los en 3D.

Projecte de l’Optativa:

Amb aquesta assignatura els alumnes se’ls ha plantejat el repte de fer una maqueta en tres dimensions de l’aula de Tecnologia 1.

Per portar a terme aquest projecte, els alumnes han treballat per grups. Primer han hagut de mesurar tota l’aula, incloent els seus complements: taules, tamborets, finestres, bigues, parets, altaveus… (hem desenvolupat les habilitats manuals i matemàtiques).

A continuació han dibuixat tots els elements utilitzant coneixements de dibuix tècnic adquirits a Tecnologia: Alçat, perfil i planta. Aquest elements els han acotat i posteriorment els han tornat a dibuixar a escala 1:25 (habilitats matemàtiques i tecnològiques).

L’alumnat ha adquirit coneixements d’utilització d’eines TIC de Disseny d’Elements en 3 Dimensions i, quan ja ha dominat aquest programari, han dissenyat tots els elements amb l’ordenador i a escala 1:25.

 

Posteriorment han parametritzat els elements dissenyats amb un programa específic per impressió en 3D, han  imprès tots els elements, els han pintat i han muntat la maqueta.

Per finalitzar, hem incorporat una simulació d’il·luminació a la maqueta mitjançant llums LED.

El resultat final ha sigut espectacular!!!

Secured By miniOrange