Seleccionar página

​El dijous 25 de novembre, amb alguns alumnes de 1r i de 2n de batxillerat, vam anar a veure l’Oncle Vània de Txhékhov al Teatre Lliure de Montjuïc a Barcelona. L’obra, que va ser representada per un repartiment de luxe, amb Julio Manrique, fent de protagonista, Lluís Marco i Carme Sansa entre d’altres, tractava sobre els grans problemes existencials dels éssers humans. I és que per això l’obra txhekhoviana és literatura clàssica universal.

Del Lliure, vam sortir-ne impregnats de lliçó humanista, contents d’haver pogut escoltar un text tan bonic que parlava de l’amor i de l’odi, del sentiment i de l’apatia, de l’heroisme i de la letargia, de la innocència i de la sofisticació, de la realitat i de la il·lusió, de la llibertat i del captiveri, de la cultura i de la naturalesa, de la joventut i de la vellesa, de la vida i de la mort, etc.

Així, l’experiència va ser molt enriquidora, perquè per molts dels alumnes era la primera vegada que anaven al Teatre Lliure a veure una obra clàssica com la que vam anar a veure. De ben segur repetirem de l’experiència, perquè, com deia Bertol Brecht, «l’art quan és bo, és, sempre, entreteniment».