Aquest curs, el Milà ha estrenat un concurs intern d’emprenedoria, el Milaemprèn, que ha estat obert a tots els alumnes de 4t d’ESO.
El repte consistia en idear una empresa innovadora, viable, que respectés, com a mínim, tres dels catorze objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU i que generés oportunitats de treball
D’aquesta manera, a part d’assolir els coneixements teòrics del currículum, s’ha treballat realitzant innovació pedagògica tot permetent:
1. Potenciar l’emprenedoria social basada en la sostenibilitat.
2. Fomentar la mirada crítica entre el nostre alumnat.
3. Activar la recerca de solucions innovadores que es puguin aplicar a problemes ja existents o a millorar allò que ens envolta.
4. Provocar que l’alumnat descobreixi noves capacitats.
5. Treballar les competències.
6. Abordar la matèria d’emprenedoria d’una manera pràctica.
7. Innovar a les aules del nostre centre.
8. Presa de consciència del món que ens envolta
9. Treballar l’expressió oral i escrita
10. Fomentar l’ús de les TIC i ampliar les competències digitals
11. Incrementar la iniciativa i la creativitat
12. Consolidar, entre el nostre alumnat, una metodologia de treball que es basa en la investigació.
El pòdium d’aquesta primera és el següent:
– Un primer premi per la Noa Reviejo:
– Dos segons premis, per en Zacaria Bensliman i l’Hug Vilarrubias:
– Dos tercers premis, per en Carles Aranda i la Laura Coral:
Alguns dels alumnes van participar amb els seus projectes al Creajove. La Noa Reviejo va guanyar amb el seu projecte, Rootsiké.
La seva proposta es tracta d’un dispositiu per escoltar música d’una manera immersiva perquè, a més de reproduir la música de la manera tradicional, disgregarà els diferents instruments de cada cançó, així com sons aguts i greus. Cadascun d’aquests sons separats es transmetrà a uns elèctrodes que ens podem posar pel cos, provocant diferents sensacions amb vibracions i temperatures variables.
Les aplicacions son moltíssimes ja que permetria trobar un espai pel relax diari de qualsevol persona, ajudar als malalts terminals (crear sensacions agradables que submergeixen en la música escollida), per persones amb Alzheimer (una cançó concreta els transporta a una època feliç), pels sords (sentir la música des d’una altra dimensió), etc.
A continuació podeu veure la notícia del Creajove a Penedès Telelevisió, on s’entrevista a la Noa Reviejo.