Select Page

Benvolguda família,

Recentment hem afegit les adreces de correu de les famílies que s’incorporen al Milà a la llista de distribució d’aquest butlletí electrònic . Si aquest és el vostre cas us donem la benvinguda al centre.

A través del butlletí rebreu periòdicament informació de les activitats que els vostres fills i filles realitzen al Milà i altres informacions d’utilitat com comunicats de l’equip de coordinació i direcció, equip de tutors, Associació de famílies d’alumnes (AFA), etc. Podeu donar-vos de baixa d’aquesta adreça o bé subscriure altres adreces a aquest butlletí clicant l’enllaç corresponent del peu d’aquest correu.

Seguint les instruccions del Departament d’Ensenyament hem dissenyat el Pla d’organització del curs 2020-2021, que recull les actuacions que es duran a terme per tal de poder fer les classes respectant les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

És important destacar que el conjunt de mesures establertes pretén disminuir la interacció dels alumnes, especialment els de diferents grups-classe, i reduir-ne la mobilitat. Per aquest motiu, els alumnes hauran de fer servir mascareta sempre que no estiguin a la classe i tindran horaris d’accés, de sortida i d’esbarjo diferenciats. Així, els alumnes de 1r d’ESO, 3r d’ESO i 1r de Batxillerat, entraran de les 8:10 i sortiran a les 14:35 (excepte els alumnes que utilitzen el transport escolar). Els alumnes de 2n d’ESO, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat entraran a les 8:20 i sortiran a les 14:45, com és habitual.

Aprofitem aquest correu per acomiadar-nos dels alumnes de Batxillerat, ESO, CFGM de Cures auxiliars d’infermeria i del CFGS d’Ensenyament i animació socioesportiva que enguany finalitzen la seva etapa al Milà i felicitar els alumnes que han estat finalistes o han obtingut guardons pel seu treball.

La Laia Xiao Planas de primer de batxillerat ha estat admesa al programa Bojos per la física i també ha obtingut una beca del Massachussets Institute of Technology per fer-hi una estada de formació aquest estiu però, degut a la Covid-19, ha hagut de seguir el curs telemàticament.

Quant a premis als treballs de recerca per alumnes de 2n de Batxillerat, la Paula Ojea ha resultat finalista del premi Domènec Font de Comunicació, l’Aina Mañé finalista del premi Xavier Domingo de Cosmètica, que donarà a conèixer el guardonat el mes de setembre, el Pau Amaré ha obtingut una menció al premi Poincaré de Matemàtiques i l’Oriol Baldrís ha guanyat el 2n premi de Tecnologia de la UAB.

A més a més, el Roger Vendrell i l’Oriol Baldrís, juntament amb dos alumnes més d’altres instituts, han guanyat el premi de la hackaton del Tecnocampus de Mataró pel desenvolupament d’una aplicació per ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Pel que fa a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), realitzades enguany al centre, la gran majoria de l’alumnat ha superat la fase general de les proves, una part important ha obtingut una qualificació de notable i tres alumnes han superat el 9 en aquesta fase. A més, 13 dels alumnes han obtingut un excel·lent (mitjana de l’expedient de Batxillerat i qualificació de la fase general de les PAU).

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que els dies 1 i 2 de setembre es duran a terme les proves d’avaluació extraordinàries de 1r de Batxillerat i que el curs comença el dia 14 de setembre per a l’ESO, per al Batxillerat i per als cicles formatius de grau mitjà del centre. És important que el primer dia de classe tots els alumnes portin el full de declaració responsable degudament complimentat i signat i lliurar-lo al tutor/a.

Hem superat la primera etapa d’un recorregut que serà tot un repte: caldrà pujar colls sinuosos i muntanyes gelades, travessar valls assolellades i afrontar calor, vent i pluja. Com tots els aficionats al ciclisme en Josep Mateu Marrugat, nou director de l’Institut Milà i Fontanals, sap que, com en la bicicleta, l’esforç i la il·lusió és el combustible que ens permet avançar. En Josep va estudiar enginyeria química i és professor de Física i química. Des que es va incorporar al centre fa 10 anys ha assumit diverses responsabilitats dins de l’equip directiu i compta amb el suport i reconeixement de tota la comunitat educativa en la tasca que ha desenvolupat fins ara.

Al setembre iniciarem probablement l’etapa reina i continuarem pedalant plegats per donar el millor servei possible a tots els nostres alumnes. Bones vacances,

Equip de professors i professores de l’Institut Milà i Fontanals

Secured By miniOrange