Select Page

El professor Fèlix Pardo fa una xerrada sobre l’EBC La comunitat educativa del Milà obre les portes més enllà de l’espai físic del centre i participa d’iniciatives de caire local i comarcal. Aquesta vegada el professor de filosofia Fèlix Pardo ha estat qui ha protagonitzat la iniciativa de fer una xerrada sobre l’Economia del Bé Comú (EBC) a Guardiola de Font-rubí organitzada per l’associació Empelt.
El Fèlix té una llarga militància en el món de les anomenades economies transformadores, tot essent membre de l’associació de l’Economia del Bé Comú de Terrassa i de participar en diverses iniciatives a les comarques del Vallès i de les Terres de l’Ebre a l’entorn de l’economia social i solidària.

 

La xerrada va girar entorn de tres objectius: el primer va consistir en explicar els fonaments de l’ECB; el segon es va centrar en la implantació d’aquest model econòmic a les comunitats, les empreses, els municipis i els centres educatius, i el tercer va ser una invitació a fer una reflexió sobre el paper que pot jugar en la via econòmica i social vers la construcció de la república catalana.

 

A grans trets, volem exposar que la finalitat de l’EBC és la de maximitzar el benestar de totes les persones en les diverses esferes de vida i la comunitat educativa no n’és una excepció. Les següents paraules del mateix Fèlix manllevades d’un article de propera publicació ens conviden i ens empeny a la reflexió i a repensar el sistema social que volem tenir i que també es pot aplicar als centres educatius:

“A tothom li agrada que el tractin amb respecte i apreci, poder confiar en les persones, rebre ajuda quan es demana i gaudir d’un entorn natural, sobretot quan estem arrelats a un lloc. Ens sembla la cosa més natural del món compartir uns valors amb les persones que estimem i convivim, perquè sense aquests valors no seria possible sentir-nos partícips d’una comunitat, ja sigui la nostra família, un grup d’amics, els companys de feina o els veïns del nostre poble. Tanmateix quan pensem l’economia i els negocis sembla que oblidem allò que ens agrada i valorem positivament en les relacions personals”.

Arran d’aquesta reflexió ens podem preguntar: tenim una escola que posi al centre el benestar de tota la comunitat educativa? Volem una escola que participi dels valors d’un sistema capitalista centrat en la utilitat, la competitivitat i l’individualisme? …i un llarg etcètera de preguntes que ens plantegen on som i cap on volem anar dins el món educatiu i, de retruc, dins la societat en la qual vivim.

Secured By miniOrange