Select Page

Un any més, el 5 de maig s’ha celebrat el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), dins la campanya SALVEU VIDES: renteu-vos les mans. L’objectiu de la celebració és conscienciar i implicar als professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant una mesura senzilla i eficaç: la higiene de les mans.

Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions, o bé contaminant les superfícies (que amb posterioritat tocaran els mateixos pacients o els professionals sanitaris), o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els pacients sense haver fet una higiene prèvia. Per evitar-ho, es recomana la fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els pacients.
Dins del crèdit Higiene del medi hospitalari i neteja del material (C6), l’alumnat del CFGM de CAI del Milà, s’ha adherit a la campanya, elaborant pòsters, preparant una coreografia, i editat el vídeo, per fer visible quina és la tècnica correcta del rentat de mans amb preparats de base alcohòlica.

Secured By miniOrange