https://aktasidangma.gkjw.or.id/aset/js/sgacor/https://perpustakaan.poltekkesjkt2.ac.id/wp-content/plugins/https://tendik.unand.ac.id/images/https://aktasidangma.gkjw.or.id/vendor/sgacor/https://tendik.unand.ac.id/images/sgacor/
https://sippbarjas.tasikmalayakota.go.id/extra/demo-pg/ https://camatbarat.padangpanjang.go.id/admin/sgacor-4d/ https://cool.unida.ac.id/auth/s-pulsa/ https://jkv.co.id/assets/images/s-dana/ https://kursusvmlepkom.gunadarma.ac.id/notes/bet-200-gacor/ https://pengaduan.dgip.go.id/data/sdemo/ https://e-surat.faperta.unmul.ac.id/assets/s-thai/ Butlletí electrònic 10 de març de 2021 | Institut Milà i Fontanals
Select Page

Benvolguda família,

Dissabte que ve dia 13 de març de 10 a 13 h es farà una jornada formativa dedicada a Célestin Freinet (1896-1966), un dels pedagogs del moviment internacional Escola Nova que més influència va tenir en la formació dels mestres republicans catalans i en les tècniques didàctiques que es van utilitzar a les escoles republicanes entre el 1931 i el 1939, sobretot a les escoles públiques. La jornada es presenta amb el títol “De Freinet al cooperativisme educatiu” i tracta la idea de cooperació escolar en el pensament pedagògic de Freinet i la seva vigència en diversos projectes didàctics, des de les cooperatives d’alumnes fins els treballs per grups cooperatius, tal com es fa palès en les experiències educatives que es presentaran en la mateixa jornada.

L’activitat està organitzada pel Servei Educatiu de l’Alt Penedès i el Vinseum i forma part de les activitats a l’entorn de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola. Tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)”, visitada recentment pel professorat del Departament de Ciències Socials i tots els alumnes d’Història de 2n de Batxillerat:

En Fèlix Pardo, professor de filosofia del Milà, serà el primer ponent d’aquesta jornada amb la seva conferència “La pedagogia de la cooperació de Freinet i la seva presència a Catalunya avui”. Amb la seva comunicació vol assenyalar la importància de la cooperació en el pensament pedagògic de Freinet com a idea reguladora de les seves propostes didàctiques. Per a Freinet la cooperació entre l’alumnat i el professorat és la millor manera d’educar i fer escola amb els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

A causa de l’actual pandèmia es farà en format virtual i està adreçada tant al professorat com al públic general interessat. És gratuïta però cal inscripció prèvia. Més informació aquí.

D’altra banda, la setmana passada els alumnes del CFGS d’Ensenyament d’activitats fisicoesportives van fer un stage a la Cerdanya per practicar diversos esports d’hivern.

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que aquesta tarda a les 19:00 hores durem a terme la xerrada informativa d’ESO per aquelles famílies i alumnes que vulguin obtenir informació de cara a la preinscripció i matrícula del curs 2021/2022. Podeu seguir la xerrada en directe des del nostre canal de Youtube.

Demà dijous a les 18:30 hores durem a terme la xerrada informativa general de Batxillerat que tindrà una durada prevista de 45 minuts i també es podrà seguir a través del canal de Youtube del centre. Després d’aqueta xerrada es faran les següents xerrades per modalitat:

 • Batxillerat. Modalitat d’arts plàstiques:
  • Dijous 11 de març a les 19:15 hores. Enllaç.
  • Dissabte 13 de març a les 12 hores. Enllaç.
 • Batxillerat. Modalitat d’arts escèniques, música i dansa.
  • Dijous 11 de març a les 19:15 hores. Enllaç.
 • Batxillerat. Modalitat científic / biosanitari.
  • Dijous 11 de març a les 19:15 hores. Enllaç.
 • Batxillerat. Modalitat humanístic / social.
  • Dijous 11 de març a les 19:15 hores. Enllaç.

Dilluns es va celebrar el Dia Internacional de la Dona, una data que té com a objectiu reivindicar el paper de la dona en la societat i prendre consciència de les desigualtats que encara existeixen entre homes i dones en diferents àmbits de la nostra vida diària. Per unir-se a la reivindicació d’aquesta jornada l’alumnat de 1r i 2n del Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa va interpretar Freedom d’Aretha Franklin (la música i les veus també són dels alumnes). Posteriorment els alumnes de la matèria Cultura Audiovisual han enregistrat el videoclip Think/Respect amb el cover de Batxillerat.

Secured By miniOrange