Seleccionar página

Per a tots els que formem part d’aquest institut, és com si la popular Maite no tingués cognom. O, més ben dit, és com si el cognom d’aquesta dona tan activa i eficient fos de l’Ampa, com qui es diu de Saavedra o de Vilallonga. La Maite de l’Ampa. Hem preguntat a tres persones veteranes del centre sobre el cognom de la Maite, i totes tres han respost el següent: “Ara no em ve al cap. La Maite… sí home, la Maite… de l’Ampa!”. Perquè és tota una institució, i una persona molt popular i respectada del nostre centre! Tenim una mica la impressió que la Maite és a l’AMPA el que Johann Cruyff era —i continua sent, esclar— al Barça…

Te dues filles, però fa temps que van deixar el centre. I ella continua al peu del canó. “La meva filla petita, la Claudia, fa tres anys que va acabar batxillerat aquí. Aquest any ho deixo jo. I no pas per manca de feina: la feina, aquí, no s’acaba mai!” (també és veritat que això fa anys que l’hi sentim dir, i, per sort, encara no ha consumat l’amenaça…).

La Maite fa nou anys que treballa per fer més gran i millor aquest centre. Desinteressadament, per voluntat de servei. Una feinada, perquè la seva feina implica coordinar un tou de coses: “Vendre llibres, ajudar les famílies sense recursos econòmics, facilitar-los tota la qüestió de llibres… A l’AMPA també ens cuidem dels embolcalls, flautes, dossiers…” Ens explica que al començament i a final de curs és quan les noies de l’AMPA tenen més feina. A final de curs, per exemple, cal fer la “recollida llibres segona mà, agafar comandes llibres nous, organitzar festes, etc.”.

A banda l’institut, la Maite té, com a aficions, la seva família i el seu gos. Té dues nétes. “Soc una iaia al cent per cent”. Una iaia jove i amb una energia que no te l’acabes! Aviat en sentirem a parlar a fora del centre, d’ella: una qüestió relacionada amb una botiga…

La Maite està contenta de les diverses consecucions de l’AMPA: “S’ha invertit en els departaments que ho han sol·licitat: hem adquirit pantalles, hem participat en unes magnífiques jornades culturals (que l’AMPA subvenciona), estem darrere la festa de final de curs…”

Gràcies a les persones de l’AMPA, a gent com la Maite, podem dir que aquest és un institut 10!