Seleccionar página

En Martí Avinyó, 32 anys, natural de Reus, és un dels professors nous del centre. El seu ha estat un autèntic canvi de vida: ve de treballar en el món de l’empresa. “Era en el sector de la indústria mecànica. Jo hi feia de cap d’industrialització. Havia de coordinar la producció i l’enginyeria”. S’hi ha estat set anys, que aviat és dit! A casa seva, però, hi havia l’ambient de la docència. Tant son pare com sa mare són professors, i sembla que en Martí tenia, també, el cuquet d’ensenyar. “Havia tingut diverses experiències prèvies amb grups més reduïts, a la universitat. Però enguany ha estat el moment de fer aquest canvi tan rellevant en la meva vida: convertir la docència en la meva activitat principal”.

Ens interessa conèixer com han anat el primers dies d’en Martí al Milà: “Ha estat com tocar la realitat. La feina d’ensenyar és molt maca; l’ambient del centre, excel·lent. El tracte amb els alumnes, especial. Faig classe en tres nivells: 1r, 3r, 4t ESO”. Pel que fa al futur, en Martí considera que encara és d’hora per parlar-ne o per treure conclusions. “Em dono aquest any d’experimentació, per saber si continuo amb la docència —aquesta és, en principi, la idea— o bé si canvio de sector”. Els canvis respecte del món de l’empresa deuen ser molt notoris, esclar…  “Ja ho crec! L’anterior era una feina molt enriquidora des del punt de vist tècnic: hi havia constantment reptes d’enginyeria que calia afrontar. Arribava de bon matí al despatx, i ja tenia tres o quatre treballadors que m’hi esperaven. També era molt interessant quant a l’organització. Era una feina de molta responsabilitat. Però jo ja feia set anys que hi era, i necessitava un canvi”

Quant a les seves aficions, a en Martí li agrada sortir a córrer o a caminar: les muntanyes de Prades, la Mola, són alguns dels escenaris en què s’esplaia, en aquest sentit. Confessa que, a l’hivern, no li costa gaire canviar les sabatilles de runner pels esquís.

L’ensenyament, la docència, són, també, apassionants esports d’aventura! Molta sort en aquesta nova aventura, company, i que, com a professor de mates, et surtin els números!